Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 11 gości 

Zaloguj się



Historia od kuchni...: Przepisy kulinarne

Reklama szparagów sprzed 400 lat!

Gromowy korzeń albo szparag. Zaraz na wiosnę albo w pół wiosny, jako u nas, z ziemie chochołate ku wierzchu i spiczaste kiełki wypusczają, których stoły obżarłe i pańskie, uwarzywszy, z oliwą, z octem, a z solą przyprawiwszy chciwie używają: nie względem krwie przepolerowania, ale niesytym brzuchom dogadzając.

Zielnik herbarzem z języka łacińskiego zowią, to iest opisanie własne imion, kształtu, przyrodzenia, skutków y mocy zioł wszelakich…, Kraków 1613

 


 

Stworzone dzięki Joomla!. Designed by: joomla templates vps hosting Valid XHTML and CSS. Projekt serwisu: Przemysław Krysiński. Administracja: IHiA UMK.